Finaste

De finaste som finns! ❤❤❤


Visste du att

Visste du att genom att avstå från djurprodukter räddar du varje år motsvarande 14 fåglar och däggdjur och 2000 fiskar undan att utnyttjas och dödas för kött, ägg, mjölk? Att det är så många fiskar beror på att det inte vara är de fiskar som äts direkt av människor som dödas, utan också de som används som djurfoder.

Bra dag

Haft en hittills bra dag, grym föreläsning, underbar basgrupp där vi fått gjort en massa arbete!

Hoppning ikväll med finaste Kordero ❤

Ska plugga lite när jag kommer hem till onsdagens muntliga berättar framträde :S


:)

Att somna med ett leende på läpparna kan vara det bästa som finns!


LIVET INNAN TALLRIKEN

Jag vill som sagt inte att alla ska sluta äta djur, men vi måste ta vårt ansvar och veta vad som händer. Ditt val av mat påverkar andra människor och allt liv på jorden. Djuruppfödningen bidrar med ungefär 18% av den globala uppvärmningen, det är mer än hela transportsektorn står för. Djurproduktionen bidrar också till föroreningar och övergödning vilka är stora miljöproblem.
Välj bort kött någon dag i veckan iaf, och välj ekologiskt. Du unviker också mer mättade fetter då =)

LIVET INNAN TALLRIKEN 7

Det är vetenskapligt bevisat att fiskar känner och upplever smärta och stress. Ändå hanteras de som om de vore känsolösa ting. 19 miljader fiskar dödas varje år i det svenska yrkesfisket. Döden är mycket plågsam eftersom de utsätts för klämning, tryckskador och kvävning. Ytterligare 4-5 miljoner fiskar föds upp i så kallade fickodlingar i Sverige. De fiskarna stressas svårt av trängsel, transporter och slakt.

Jaha

Vilken dag, har haft musik i 3 timmar och sjungit sånger och ramsor... Har lekt och berättat berättelser i typ två timmar...! Kul...!? Nu e jag på väg hem, palla! :)


LIVET INNAN TALLRIKEN 6

Över 150000 djur dör varje år i Sverige i samband med transporter till slakt. På slakterierna hängs kycklingarna och hönorna upp i benen vid fullt medvetande. Det är både stressande och smärtsamt. Kor och tjurar tvingas fram med hjälp av elpåfösare. Grisar bedövas med koldioxid, fast man vet att gasen orsakar smärta och kvävningskänslor.

Dödstrött

Dödstrött är förnamnet
Galet bakfull men jag tror jag är sjuk....
Är på väg till Göteborg nu, vill sova!


Skåneland

Galet bakfull, festen igår var bland de bästa! Galet bakfull,


LIVET INNAN TALLRIKEN 5

När djuren inte får bete sig naturligt mår de dåligt. Grisarna hålls i en karg och trång miljö inomhus utan möjligheter att böka eller undersöka sin omgivining. Två miljoner hönor hålls instängda i burar där de inte ens kan sträcka på vingarna. Ungefär hälften av korna i mjölkindustrin i Sverige står fastbundna inomhus under större delen av året. De kan bara stå eller ligga ner, får ingen motion och inget naturligt flockliv.

LIVET INNAN TALLRIKEN 4

När såg du en gris eller en kyckling ute senast? Trots att 3 miljoner grisar och 80 miljoner kycklingar föds upp och dödas varje år i Sverige är det ytterst sällan vi ser dem i livet. De lever nämligen hela sina liv inomhus - utomhusvistelse för djuren i livsmedelsindustrin är undantag snarare än regel.

LIVET INNAN TALLRIKEN 3

Avelnär inriktad på hög tillväxt och produktion. Kycklingarna växer så snabbt att 15 % av dem får smärtor i benen av sina tunga kroppar. Hörnorna lägger tio gånger fler ägg än vad som är naturligt för dem. Följden blir att många drabbas av bland annat äggledarinflammationer. (Och skulle de inte växa så fort, hur F*N tror du att du kan köpa en hel kyckling för typ 20kr...????????? och då är det lönsamt... stackars kyckling)

Vill ha

Vill ha vill ha vill ha


!!!

-Du var fantastisk idag!!!! Så roligt att se dig hoppa. Du går från klarhet till klarhet i hoppningen. Myckey roligt att se. Dresyrpasset såg jag inte så mycket av;-)  fullt fokus på mig själv:-)
 
-Jannice idag får du guldstjärna, kan inte bli mycket bättre.
 
-Idag var du grym, kul att se dig hoppa!
 
Behöver jag säga att hoppningen idag GICK SÅ JÄVLA BRA!!! Jag kan inte sluta le =) fy tusan, och till råga på allt fick jag HÖGSTA BETYG på hemtentan förra veckan! Och ja,  kan det bli bättre... ja faktiskt det finns mer i mitt liv nu som får mig att le, le, le, le, le =)=)=)=)=)=)=)
Var hos pappa o Carola innan också, och fantastisk att se Carola idag, mycket piggare och lite mer sig själv =)=)=)=)=)
 
FAAAAN vill bara skrika av glädje!!! MEN fan, snart händer väl nå skit, MEN det tänker jag inte tänka på nu, den dagen den sorgen!!!!
 

LIVET INNAN TALLRIKEN 2

Ungar och moderdjur behöver varandra under en lång tid efter födslen men de skiljs ändå från varanda tidigt. I mjölkindustrin skiljs kon och kalven åt nästan genast efter födseln. Det naturliga för dem är en tät kontakt de första månaderna och att kalven diar upp till ett års ålder. (istället får kalven, ersättningsmjölk med en j*vla massa tillsatser) 

LIVET INNAN TALLRIKEN 1

Innan kycklingen, kon, fiksen och grisen hamnar på tallriken är de levande, kännande individer precis som vi människor. Djurens rätt anser att djuren ska ha rätt att leva sina liv för sin egen skull, enligt deras intressen och behov. Så ser verkligheten inte ut idag. Djuren dödas för att ätas upp eller för att det inte är ekonomiskt lönsamt att låta dem leva. Många säger och tror att djuren har det bra medan de lever. Det stämmer tyvärr sällan.

The Sounds

The Sounds är ju helt klart ett underbart band, lyssnade på dem när man var "liten" och de funkar fortfarande. Underbara ju!!!!

Ego

Människan måste vara den mest egocentriska varelse som finns... Vi ska ha mer och mer mark, tar djurens marker, sen när de kommer nära våra samhällen ska vi skjuta dem för de kan vara farliga... Logiskt?? Nä inte det minsta. Gäller i hela värden, från skogarna i norr till djurreviren i Sydafrika!!! Sorgligt


Jaha

Började dagen med lite morgongymnastik ;-) gick till stan med Bella, självklart var tåget försenat... Blir väl lite sen idag, aja, 8:30-13:00 en perfekt dag. Sen blir det promenad hem och träning, dubbelpass! :) eller blir det nå annat, hihi! :)


Åh, arg!!!

85 kg per person om året...!!! VIDRIGT!!! Äckligt!!! Fatta!!?!! Fy tusan, de saknar kunskap om miljö och djurhållningen! 85 kg...!!!
-tänker du inte på miljön då?
-jo men asså jag älskar kött!
-kan du tänka dig att ändra dina matvanor något, för klimatet?
- nä, mer kött åt folket!!

Stackars människa, så blåst!!! Fan va arg jag blir, tänk om alla kunde ta ett litet litet ansvar för klimatet och djuren, 1-2 dagar i veckan utan kött... DU DÖR INTE AV DET!! Ja det kostar mer än kött, MEN skippa köp de där skorna, leksakerna, byxorna, cigaretterna osv...!!!

Jag e arg, fast ändå ler jag, fast av annat :) :)


Gustav

Stallkatten Gustav är coolast i stallet! Han har en del päls och har säkert ätit en å annan liten mus...?! :)


Huvudvärk

Har tillbringat dagen med mormor på gekås. Men har en jädrans huvudvärk...! Aa ska vila nu sen blir det spinning innan stallet ❤


Happy

Lycka kan ju vara den bästa känslan som finns! :)


As

Det var as jobbigt de safarifilmer jag såg igår när djur dödade varandra. För mat självklart o de e så det fungerar, jag vet. Men fy så de får lida...! Känner att det kan bli en jobbig månad...


Egoboost

Egoboost


:(

Såg nyss på TV lejon i grupp attackera en giraff och lyckades döda den!!! :(


you

FY FARAO så skönt att typ vara klar med tentan!!! Ska bara läsa igenom den och finslipa lite på vissa formuleringar... Frågan är bara, vad ska man göra nu då?

träna

Spinning.
Tenta
Tenta
Äta
Tenta
Tenta
Cirkelgym
 
Japp, min dag i korta drag. har fått gjort 3/5 4/5 ungefär, så hoppas jag blir klar imorgon och sen kan finslipa allt på fredag =) fredag, fredag, vilken fredag, avsluta denna kurs och denna tenta på en fredag.

haha


Hopp

Hoppade Alexia i torsdags, hon hade inte hoppat på ett tag pga uppehåll och hovböld.
Det märktes.
pigg
tittig
stoigare än vanligt
 
idag hade jag ny hoppning med Alexia OCH Kordero :) 
gick helt OK nöjd med min o Korderos insats!
 
han börjar verkligen bli fin nu, starkare o starkare  och börjar liksom fatta! Åh lille plutten!!! Puss puss puss
 
 
 
C kommer FÖRHOPPNINGSVIS till vbg sjukhus imorgon! Hoppas <3

Tenta

Nu är typ kursen slut
sitter på tåget hem nu efter seminarium
3dagars tentan drar igång imorgon :)
skoj!
på fredag får det bli fest!

Fy för regn

Tycker inte om regn.
speciellt inte att gå eller cykla i, med eller utan regnkläder.
jobbat idag, fixat, läst, beställt tider, tränat.
tvättat
nu hoppas jag somna inatt.
 
tänker så det knakar.
regnar gör det också.

promenad

Har vart med donnan på promenad i en timma.
Ringde farmor och frågade om hon behövde handla, C brukar alltid hjälpa farmor med det.
Nu tar jag mig en bok, kryper upp i soffan med en filt och en kopp kaffe.
 
Funderar på att gå på Asia Spa imorgon.
 
Somnade om inatt någongång efter 4, efter att ha lyssnar på avlappningsövningar och avslappningsmusik.
Sjukt.

mail

Har mailat Hajen idag.

Hej!

Jag brukar handla hos er och har lagt märke till att ni ofta har burägg till salu. Dessa ägg kommer från hönor som lever så trångt att de inte ens har plats att sträcka ut vingarna. De lever hela sina liv på gallergolv, och har inte mer utrymme än 6 kvadratdecimeter per höna (ungefär motsvarande ett A4-papper).

De enda burar som är tillåtna idag kallas ”inredda”, men i praktiken innebär det nästan ingen skillnad för hönorna. Gallergolven och trängseln är densamma. Burarna innebär ett fruktansvärt djurplågeri. Andelen burägg minskar hela tiden och de flesta ICA-butiker har redan valt att sluta sälja ägg från inburade hönor. Jag skulle vilja uppmana er att göra detsamma!

Läs gärna mer om hönornas situation på www.djurensratt.se/agg.

 

 


Somnade gott

Somnade gott vid 22:30 men vaknade klarvaken 00:00.......
nu ligger jag här. 

Inställd

Inställd föreläsning medför borttagen examinationsuppgift
ledig till torsdag
behövligt, faktiskt.
 

Skit

Nu ska jag ringa C.
sen ska jag fixa mig för fest och glömma alla tråkigheter för en kväll!

Orka

Det Är bra att vara positiv!
men om inget är positivt eller inte känns så, hur förman då?
vill sova, läänge länge länge lääääänge!!
LÄNGE! 
nu
vill
jag
sova
 
tänker på P, C o M....! <3

Snabb visit

Blev en snabb visit för C på Varbergs sjukhus.
tillbaka på Sahlgrenska, ny operation, ny väntan.
fan

Yes

 I think togetherness is a very important ingredient to family life.

Vaken

Vaken.
verkar inte bli mycket sömn inatt heller.
men vad gör det, jag lever.
vissa tankar får mig att le, vissa att gråta.
komplikationer.
 
fast jag tar detta bra, vissa gör inte det, hur ska man hjälpa till?
kramas och vi berättar hur mycket vi älskar varandra.
familjen är det bästa du har, ju!
 

Vaken

Brukar inte ha svårt att somna, men dessa nätter sedan annandagen har vart tuffa.
inatt blev det max 2 tim sömn, perfekt nu när jag ska jobba o direkt till stallet på det.
hemma vid 20-21 ikväll. Men men det finns större bekymmer så varför klaga på lite sömn.

RSS 2.0