hahahaha BEST OF


LB:1

Kör direkt på i min första dressyr tävling på söndag, bara jag som skulle tävla i debutantklassen, och hur kul är det att tävla mot sig själv??? Nä såatte, jag tävlar i elit klassen i min allra första dressyr tävling, hahahaha =) Pressen är hög nu....
Hoppningen med Kordero idag gick hur bra som helst =) Han blev trött mot slutet och ville sparkas och inte alls göra som jag ville men han var så duktigt ändå, min sötgröt!


Lätt B:1 2006

Bana 20 x 40 m Maxpoäng 290

Tid ca 4 ½ minuter

1. AX Inridning i arbetstrav

X Halt – Hälsning

XC Arbetstrav

2. C Höger varv

CMBXEKA Arbetstrav

3. AC Serpentin över medellinjen med 3 bågar

4. CH Arbetstrav

HXF Mellantrav

FA Arbetstrav

5. AC Serpentin över medellinjen med 3 bågar

6. CM Mellanskritt

MXK Ökad skritt

KA Mellanskritt

7. AF Arbetstrav

F Vänster arbetsgalopp

8. FB Arbetsgalopp

B Volt med 15 m diameter

9. BMCH Arbetsgalopp

10. HXF Mellangalopp

Före F Övergång till arbetsgalopp

11. F Övergång till arbetstrav

FAK Arbetstrav

12. K Höger arbetsgalopp

13. KE Arbetsgalopp

E Volt med 15 m diameter

14. EHCM Arbetsgalopp

15. MXK Mellangalopp

Före K Övergång till arbetsgalopp

16. K Övergång till arbetstrav

KA Arbetstrav

17. A Vänd rätt upp

AG Arbetstrav

18. G Halt – Hälsning

Utridning i fri skritt


28

28 tecken för mycket!!!!
ASSÅ!!!!
Jag kan inte ta bort mer nu ju!!!!! GHAA!!!!
aja, har 1 timma på mig....! hahaha

Sen ska jag påbörja nästa uppgift ;0) och en hel del läsande, fick hem min "bibel", 630 sidor text text text!!! har 3 kapitel jag ska läsa i den nu....!

intervju

arbetsintervju på torsdag =)

akademiskt

Skriva akademiskt är inte lätt, och att man endast får använda sig av 4000 tecken inkl. mellanslag och referenslista gör det inte lättare....!
Måste få bort ca 60 tecken och få till en mycket bättre inledning....! GHAA!

Jaa förläsningen idag, haha, ja det var en filosof som höll i den, resten kan ni gissa!
OMG flum flum flum... Jag som trodde jag hade en klar bild av Behaviorismen men icke efter idag ;0)

Näpp återgå till skrivandet, eller ja, redigerandet! Lättare att skirva "mycket" än lite...!

ha ha ha

Vilket projekt att duscha när man inte kan böja sig eller ens luta sig lite åt något håll, röra nacken, stödja på höger ben och inte kan lyfta höger arm högre än knappt axelhöjd...!
Och sen att torka sig, klä av sig och på sig... jaa jag säger då de, hahaha får se det positivt, det måste ju se grymt skoj ut!!! > HAHAHAHAHA

aj aj aj

AJ


åhh, åkte till stallet igår, red finaste Kordero, men ibörjan när vi skrittade fram blev han livrädd i hörnet i manegen och hoppade till jag satt kvar lite halvt, men då stack han iväg och då flög jag av.
landade på höger sida, typ baksidan av sidan...? Aja, bara låg och skrek för det gjorde såå ont, Josefine trodde att jag brytit något. Men efter typ 3 min så resta jag mig upp, kunde kanppt gå men på något sätt kom jag upp på Kordero igen... red en stund men sen insåg jag att det inte var någon ide. Kunde liksom rida med den värken. Sen var frågan hur jag skulle komma av... haha vilken syn, men av kom jag.
Nu sitter jag här och har grymt ont, vet inte om jag borde åka till sjukhuset eller inte. HELA höger sidan gör ont, armen, nacken, ryggen, höften, benet... Men det värker ju inte...!?
Nää får ringa sjukvärdsupplysningen

Det tråkiga var ju att jag missade världens fest i Götet ju.... spårvagnsrejs och bara fest :(

Sen ska jag ren skriva mitt arbete om 3 olika perspektiv på lärande. Grymt intressant och vilken föreläsning vi hade i fredags, fler sådana så kommer detta gå så bra känner la jag =)

Hoppning på tisdag =) spännande! Hoppas jag mår bättre då!

O M G

omgsönderom ni bara visste


____________


jag längtar tills imorgon


och en dejt som han lovade om ca 2 veckor =)


debatt

Nu ska man se Debatt =) alltid torsdag kl. 22.00! =)

Idag såg jag han, på tåget, fina händer, underbart leende, såg ut att ha en helt OK kropp asså, super fina ögon, underbar röst, snygga skor!!! åh ja bara så söt! =)
Vi stod mittemot varandra på tåget som packade sillar, FÖR ATT IDAG FICK DE BARA HALVA TÅGET TILL GÖTEBORG 7.34, DE BAD OSS TA ETT ANNAT TÅG!.... hallå....! men de gjorde inte mig något, fick fint att se på... hihi!
han hoppade på i Varberg..... men varför har jag inte sett han innan, aja hihi hoppas vi kommer på samma tåg igen! ;0)

2011 2012VI HADE DET SÅ BRA, nyår 2011 2012 OUTSTANDING
Nu inväntar vi midsommarafton, BÖDA CAMPING =) hahahahahahaha

mums

campinos sallader är så grymt goda =)
MUMS!

Kul i skolan idag, lekt lekar och typ spelat teater och sånt =) hihi!

Kul ockå att de frågar om jag och Ester kände varandra sedan innan, haha nää men vi har funnit varandra som foten i... ja i vad hahaha SKON!!! ;0)

Imorgon väntar en spännande föreläsning på engelska =) och sen grupparbeten!
Nu ska jag göra läxan, läsa 6 sidor i en "tidningen"...!

Och min hyresvärd hade lämnat meddelande på telefonsvararen innan idag, usch måste lyssna på det nu, sen får jag väl ta tag i flytten...... *GRÅTER inombords....! *......! =(

vad ska jag göra nu, vad gör jag nu?

Härlig dag idag, 9-12, har haft föreläsning om: Skriva för att lära. Det blev en del skrivande, 2 uppgifter dock korta, men de var jobbigt att komma igång!
Har skrivit mig ännu en text nu som ska lämnas in senast kl 12.00 imorgon, känner mig nöjd med den.
Sen är jag tydligen ledig imorgon =) Mjukstart på veckan kan man säga.
På onsdag har vi workshop kl. 13-16.
Torsdag har vi internationellt perspektiv på lärande, det ska komma en lärare från Belgien hålla förläsningen om hur det är att vara lärare i Belgien åk 1-3 på engelska och sedan har vi arbete i basgrupperna ( B4 gruppen är grym, de e jag, Ester!!!, My, Malin & Sandra, ett så himlas gott gäng) =)
På fredag är det en föreläsning: Lärandeteorier - vad är det? kl. 8.30-10.30 =) ---HELG!

Men har en hel del att läsa och förbereda för snart är det uppgifter (3 st) som ska lämnas in och muntlig redovisning (6/2) samt examination (17/2), så det är inte så slappt som det kan låta, fast när man inte har någon litteratur är det svårt, hoppas allt hinner komma innan på fredag!

NÄÄ HEJA SVERIGE NU!!!


! ! !

Skriver en text där man ska reflektera över vilka kommunikativa förmågor lärare behöver utveckla och varför.....!


Märker att det var länge sen man gick i skolan.... För länge sen tror jag! Men snart e jag väl inne i det, HOPPAS JAG!!!

?

Invandrare får 12500:- i bonus för att lära sig svenska!? Nu är det nån vänstervriden piip piip som vill höja till 25000:-!? Samtidigt läser man om våra gamla som inte får ett kokt ägg om dagen ! Eller grädde och sylt till pannkakor för det är för dyrt!!!

MORR

Och S, hallå vad håller ni på med? Oj Oj Oj, tur att man inte är politiskt aktiv!!! =)Finns de nån härligare känsla än när du tagit ut dig helt på träningen? Man mår så fruktansvärt bra! Nu blir det keka räkor =) MUMS MUMS MUMS!!! =)

<3

!

Har inte gjort ett smack idag!
Kollar på skidskytte staffeten nu, kom igen killar och ta in lite placeringar!
Snart ska jag åka och träna!
Vad på dans i onsdags, haha de va riktigt skoj, bra musik och rörelser =) men hängde ju knappt med hahaha men svettige var det!
Nähää får la göra mig redo nu, ikväll blir det räkor och film ;0)

lördag

Vaknade och hörde talas om snöovädret, beslöt mig för att inte åka till Göteborg idag. =(
Men gå runt på skatjakt i snöväder och sen hålla sig på topp för en utekväll... Utan någon riktig stans att göra sig iordning... NÄPP!

Så jag åkte till stallet, visste att Anna Björk skulle hålla en tema lektion med fokus på sits och inverkan, åkte dit på rena chansen att det fanns någon ledig plats kvar. OCH DET GJORDE DET =)
Fick en härlig lektion med Lantino! =)

Vid 16 hade det kommit sådär lagom med snö för Bella, så då gav vi oss ut på äventyr i snön! GISSA OM BELLA VAR LYCKLIG???

Nu sitter jag och glor på film, ledig helg, helt ledig, inga måsten, ingen fest, bara ta det lugnt och skönt! Ja det behövs ibland det!

skolan

10.00 satt vi 500 pers i Aulan och fick information efter information...!
37.000 elever på skolan!!! FATTA HUR MÅNGA DET ÄR!!!
55 pers i min klass, men idag var vi bara 45 ;0)
12.30 skulle vi träffas i BE014, jaa bara det var ju ett uppdrag som heter duga!
Mer information väntade även en väldigt intressant föreläsning om lärarprofession!

Jag och en klasskompis gick och åt sallad och tog en glas rött innan det var dags att delas upp i nollningsgruppen, nr 5 kom jag i, den bästa såklart, Gudphaddrarna som har hand om nollningen och bedömmer oss och sätter poäng är så heta på Chuck Norris, därför heter ju vårt lag Chuck nollis ;0) FJÄSK ger 100p per gång =) hihi mycket kramar blir det kan jag tala om!
Hierarkin har vi fått på lista, ja ALLT och INGET kommer innan nollorna, haha Chuck Norris på nr 2 såklart!
Sedan hade vi stadtskamp med massa lekar, och jag sjöng norsk karaoke ;0) hahaha men det gick vägen!
Stoppade ner händerna i äckliga spannar med massa äckligt i och skulle hitta någon pytte liten sak, visklek på tid, scoop m.m.m. AS KUL!!!
Runt 22 var jag hemma och jag somnade som en stock kan jag tala om!

Idag satt jag på tåget 7.34 mot GBG, träffade min kusin som också pluggar i GBG.
Idag har vi haft en föreläsning, blivit indelade i olika seminariumsgruppen och basgrupper, min basgrupp är fantastisk, 5 tjejer och vi är så lika och bara hade så kul! HÄRLIGT!
Nu har man kommit in lite i gänget och jag bara känner att detta kommer bli så bra, det är otroligt intressant och spännande, och jag fattar =)


Nu har jag precis kommit från stallet, varannan fredag är det privatlektion 19,15-20,15 och idag gick Kordero otroligt samlat och fin precis så som jag ville =) Kunde inte bli bättre, idag alltså och för honom, han e så söt min sötgröt. =)
Dock missade jag dagens nollning, förfest hos Malin och sen pubquiz, på förfesten skulle lagen CHUCK NOLLIS göra klart lagflaggan och laglåten, och jag har fått lite resultat till mig =)

hahahaha så klockrent! vi kommer få så mycket fjäsk poäng, dock är det inte jag som tjänar in mest poäng där. hahahaha ha de fint =) Trevlig helg!

sova

Nu är det dags att sova.

10 tim 34 min kvar till upprop!

svinalängorna

Har sett på Svinalängorna nu, den var inte så bra som jag trodde och hade hört. Men visst var den bra, hemsk, sorglig, fruktansvärd, gripande, mörk men vacker och fin.
Jag tycker absolut att du ska SE DEN!!!


=)

Vart i sallet idag =) Red Kordero såklart, han gick fint, riktigt fint. Men måsten jobba vidare på skänkelvikningar undan vänster då han tvärar och jag gör bara fel. Även så vill jag få en bättre samlad galopp med honom.
Så det får fredags lektion bli, om den inte blir hopp =)

 <3Handbollen såg man sen såklart, spännande som alltid. och fint att titta på!

1 dag kvar.... hihihi, nervöst, spännande, pirrigt, roligt, men även konstigt, mycket konstigt...!

hihi

När jag vaknar imorgon är det tisdag, och då är det bara onsdagen kvar sen så e de torsdag som ni alla säkert vet och då ska jag ta mig till Göteborgs Universitet för första dagen i skolan sen är det bara 4 år kvar så e jag utbildad lärare.

Men nu ska jag och min söta fina älskade Bells ut på natt kissen!

M Horn

Hon vet ingenting om oss

hon vet inte ens att jag funnits

och hon håller dig om natten

så hårt att du inte kan fly

torsdag

3 dagar till skolstart

,

Jag går i vinterskor på hösten

Alltid förberedd för storm

Jag kan tänka tills det knappt finns nått kvar

Jag har känslor utan uppehåll

Jag har förlorat en tävling

Men vunnit ett val

Har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen avJag saknar dig mindre och mindre

Det kommer annat emellan och det är bra

Jag saknar dig mindre och mindre

Jag har glömt dig en vacker dag


=)

I fredags blev det en fin after work med fint folk =) I like!

I lördags efter jobbet åkte jag till stallet, red fina Kordero, det gick ju helt OK. Inte helt van att rida själv i ett stort ridhus =) Fanns hur mycket plats som helst ju.
Sen mös vi i stallet och åt äpplen!
19.30 var det dags för kvällsfodring, wohoo hästarna blev ju som tokar! MAT MAT MAT!!!
Nu när jag "lär mig" tar det extra lång tid och hästarnas stackars magar fick vänta extra länge, haha stackars dem =)
Kom hem vid 21.00 ungefär, då la jag och Bella oss i soffan och de tog inte lång stund innan vi sov som stockar!

Idag har jag jobbat mitt sista pass i receptionen, iaf för ett tag. Eller inplanerat iaf.
Blandade känslor....!
Nu är det dags att ladda för skolbänken, plugga plugga plugga =) =) =)

men just nu är det väl dags att tänka på refrängen ;0)


Fina Kordero

snart så

Det är mycket som ska fixas nu kan jag tala om, men jag ligger i fas med allt!
Tror nog faktiskt att jag nästan är klar med det mesta.
Det jag ska göra nu är att införskaffa mig ett pendlarkort, microsoft office paketet, köpa nya glasögon och
så var det någonting mer.

Idag har jag köpt gymkort, kommit in på mitt studentkonto samt student mail och aktiverat mitt konto på banken till csn. Har även köpt ny ridhjälm, jacka, säkerhetväst och dressyrspö. Handlade ju en massa fint på Hööks i Kållered i mellandagarna, så nu e jag rustad för en härlig vår/(vinter?) hos hästarna! =)

I mammas källare i huset finns en liten etta som jag förmodligen ska flytta till, där ska det bytas toalett inredning så det var vi vart och kollat på idag =)

Nä nu har jag loite annat att göra innan jag ska försöka sova! God Natt!

6 dagar kvar.....

******


schema

NOLLNINGSSCHEMA
 
Torsdag 19/1
Nollningsstart
Kjell Härnqvistsalen 17:00

Fredag  20/1
PubQuiz
Victoria 19:00
 
Lördag 21/1
Skattjakt
Kjell Härnqvistsalen* 15:00
 
Söndag 22/1
Övningssittning
Phaddrar Informerar
 
Måndag 23/1
Övningssittning
Phaddrar Informerar
 
Tisdag 24/1
Övningssittning
Phaddrar Informerar
 
Onsdag 25/1
P6 Pub Gyckelverkstad
Kårkällar’n 17:00
 
Torsdag 26/1
Pubrunda
Kjell Härnqvistsalen 17:00
 
Fredag 27/1
P6 Nollesittning
Kårkällar’n 19:00
 
Lördag 28/1
Spårvagnsrejs
Brunnsparken
 
Söndag 29/1
Vilodag
 
Måndag 30/1
Vilodag
 
Tisdag 31/1
Maskeradbowling
Gamlestadstorget 19:30
 
Onsdag 1/2
Kårkväll
Kårkällar’n 17:00
 
Torsdag 2/2
Vilodag
 
Fredag 3/2
Redovisning
Kjell Härnqvistsalen 17:30*
 
Lördag 4/2
Finsittning
Kvibergs kantin 18

alltid haft det i mig

Ja, här är man 4 år och jajemen, visst sitter man på hästaryggen =)
Nästa vecka drar det igång =) tis, tors och lördag =) HURRAY!!!


2012

2012 Ska bli ett spännande år.

Om 16 dagar börjar jag studera.
Jag ska ha en unghäst som halvfoderhäst.
Resa till Istanbul 26 april.
Midsommar på Böda Camping med ett underbart gäng!!!

So far so good!

2011

årskrönika hit och årskrönika dit.

Firade min födelsedag i Stockholm.

Hade en underbar sommar som avslutades med 1 vecka på Rhodos.

Upplevde en vecka på en ranch i Turkiet som var outstanding!!!

Vi hade en härlig repa resa i Halmstad och Båstad med mycket skratt!

Hela julhelgen var underbar.

Nyårsafton var den bästa! Vi firade en fin vän som fyllde 30 år och vi kunde inte haft det bättre!

nya lagar 2012


Sänkt restaurangmoms
Den mest uppmärksammade lagändringen är sänkningen av restaurangmomsen. Mervärdesskattesatsen sänks från 25 till 12 procent. Enligt regeringen är syftet att få igång sysselsättningen.

Höjd tobaksskatt
Skatten höjs på samtliga tobaksprodukter. Ett paket cigaretter kostar nu 51 kronor, en höjning med tre kronor. En snusdosa har ökat med två kronor i pris och kostar nu 49 kronor. 

Skattereduktion för gåvor
Privatpersoner kan få skattereduktion för gåvor till ideell verksamhet. Gåvorna ska bestå av pengar. Maximal skattereduktin är 1500 kronor per person och år.

Skydd mot stalkning
Begreppet besöksförbud ersattes med kontaktförbud 1 oktober 2011. Samtidigt infördes olaga förföljelse i brottsbalken.

Högkostnadsskyddet höjs
För besök inom öppenvården höjs högkostnadsskyddet från 900 till 1100 kronor. För läkemedel höjs skyddet från 1800 kronor till 2200 kronor.

Handel med säl
En ny lag ska komplettera EU-förordningen om handel med sälprodukter. Enligt EU är det enbart tillåtet att driva handel med säl om produkterna kommer från traditionell jakt från ursprungsbefolkningar. Import av sälprodukter kan också vara tillåten om det sker för eget bruk.

Rattfylleri och alkolås
I stället för att körkortet återkallas kan personer som dömts för rattfylleri få ansöka om alkolås.

Höjt schablonavdrag vid andrahandsuthyrning
För att stimulera andrahandsmarknaden höjer regeringen avdraget från 18 000 kronor till 21 000 kronor per år.

Reseavdrag
Gränsen för att göra reseavdrag för transport mellan bostad och arbete/utbildning höjs från 9000 till 10 000 kronor.

Läkare får skärpt anmälningsskyldighet
Om en läkare misstänker att någon är olämplig körkortsinnehavare är hon eller han skyldig att anmäla detta till Transportstyrelsen. Denna skyldighet förstärks nu.

Laponia
Världsarvet Laponia får en ny förvaltningsform. Den ideella föreningen Laponiatjuottjudus kommer att sköta världsarvet, tillsammans med Länsstyrelen i Norrbotten samt Naturvårdsverket. Dessutom ska alla samiska namn i nationalparken läggas till efter de svenska på skyltarna i nationalparken.

 
Källa: Statsrådsberedningens "Viktigare lagar och förordningar inför årsskiftet 2011/2012"


RSS 2.0